ОбществоРегионални

Сдружението на писателите в Самоков се отчете за дейността си през 2018 г.

Самоков 365

Общо събрание на Сдружението на писателите в Самоков се състоя в събота, 12 януари, в залата на Туристическия информационен център в сградата на Общината.
Председателят Васил Лазаров представи подробен отчет за дейността на сдружението през миналата година. Впечатление направи сериозната организационна и обществена дейност, разгърната от Управителния съвет и членовете на сдружението през сравнително краткия период на неговото съществуване от учредяването му през м. г. досега.
Огласено бе, че в проектобюджета на Община Самоков, който предстои да се гласува на сесията на 31 януари, е предвидено да бъдат отпуснати 4 000 лв. за издаването на книги на автори – членове на сдружението.
Единодушно – със съжаление, но и с уважение към направения избор, бе удовлетворена молбата на Владимир Кабрански за напускане на сдружението. За нов член на ръководството на неговото място присъстващите се спряха на Яна Василева, която бе избрана и за организационен секретар.
За отговорник по информационното обезпечаване на дейността на сдружението пък бе избран Делян Василев.
Решено бе да се намали срокът на предизвестие за свикване на следващи събрания от един месец на една седмица. Приет бе и нов член на сдружението – Румен Дамянов. Повече информация за неговия творчески път и влечения очаквайте скоро.
На общото събрание освен председателя Васил Лазаров, Яна Василева и Делян Василев, присъстваха и зам.-председателят Христо Христов, както и членовете на сдружението Димитрина Божилова, Георги Захов, Иван Ненов и Василка Войнова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close