Седмицата

Сградата на „Кутна хора” ще бъде ремонтирана до началото на зимата

kutna horaАнелия Балабанова

Сградата на бившия ресторант „Кутна Хора”, където се помещава Домашният социален патронаж съвсем скоро ще бъде рамонтирана. Проектът е на Община Самоков и възлиза на сумата от 54 хил. лв.като част от средствата са линия на фонд „Социална закрила” .Част от заложените дейности включват саниране на фасадата, подмяна на дограмата, поправка на покрива и вътрешно обновление.

Общо три фирми кандидатстваха за поръчката – „МД Билд” ООД, „Тим Билд” ООД и консорциум „Техноком ДЗЗД”. Комисия с председател инж. Евелина Перфанова – директор на Дирекция „Териториално-селищно устройство и европейски програми” в Общината отвори и разгледа подадените оферти. Освен представители на общинска администрация, в комисията по избора са включен и експерт от Социалната дирекция „Социално подпомагане” в Софийска област. Вече има и избран изпълнител – консорциум „Техноком ДЗЗД”. Очаква се проведената тръжна процедура да бъде утвърдена, след което ще започне и ремонта. Очакванията са той да приключи в сравнително кратки срокове до началото на месец ноември, преди да е започнала зимата.

Всекидневно „Кутна Хора” събира значим брой социално слаби лица, които се хранят там. Отделно се оформят порционите за възрастните и трудноподвижни хора от града и селата, които Домашният социален патронаж обслужва. Нуждата от ремонт на помещенията, в които се съхранява и разпределя храната беше налeжаща.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close