КултураОбществоРегионалниСамоков

„Светове от четка” ще покажат учениците на Бойко Павлов на 27 август

Анна Манова

„Светове от четка” е наименованието на деветата поредна изложба, която организират този понеделник /27 август/ от 18:00 часа талантливите художници от школата на Бойко Павлов. По традиция творците показват своите произведения в края на лятото. Изложбата ще се проведе във фоайето на Художествена галерия „Проф. Васил Захариев”.

Всички любители на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на акрилни произведения, такива с маслени бои, графики, натюрморти и портрети. Една година отнема на учениците на Павлов да подготвят настоящата изложба. В нея със свои творби ще се изявят Таня Георгиева /13 г./, Кристиан Захариев /19 г./, Иван Димитров /12 г./, Габриела Сичанова /10 г./, Георги Ливадитов /9 г./, Габриела Пиргова /18 г./, Андрей Истилянов /7 г./, Стефания Николова /13 г./, Радина Огнянова /14 г./, Магдалена Станкова /12 г./, Симона Георгиева /9 г./, Рая Панева /16 г./, Михаела Бързанова /11 г./, Георги Стоилов /13 г./, Ивет Иванова /13 г./, Християна Бажданова /12 г./, Никол Бажданова /8 г./, Елионора Гайдарова /17 г./, Весела Станкова /15 г./ От своя страна техният ръководител им е подготвил изненада, която ще бъде да нарисуват от натура камък върху лист под формата на графика. И не на последно място да провери как ще изглежда всичко това през техните очи, как ще използват светлосенките и пространството.  Това не е никак случайно предвид факта, че част от учениците от школата, съвместно с Бойко Павлов, са изрисували камъка с лика на Св. Симеон Самоковски, намиращ се в Бельова църква. Както сподели Павлов това е едно от запомнящите му се произведения, на които освен лика на покровителя на Самоков са изобразени Мусала, Мальовица и Бельова черква.

„Много съм доволен от децата. Много са искрени в емоциите и разбирането за света. Иска ми се да направим с тях нещо отново на камък, но още обмислям какво точно. Каня всички на изложбата на 27 август от 18:00 часа във фоайето на галерията”, заключи Павлов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close