Злободневно

СБУ в Самоков проведе своята седма отчетно-изборна конференция

Анелия Балабанова

Със синдикалния химн в изпълнение на Грета Ганчева започна 7 отчетно-изборна конференция на СБУ в Самоков. Веднага след това ръководителят  на местната организация Бойка Михайлова прочете поздравителен адрес от председателя на националната структура Янка Такева, която не можеше да присъства лично, но поднесе своите приветствия към присъстващите в залата. Към момента Синдикатът на българските учители е най-голямата организация в София област, наброяваща 509 синдикални членове. Организации на СБУ има във всички 19 учебни заведения /5 детски градини, 2 начални училища, 7 основни и 5 средни учебни заведения. Най-голяма е тази в НУ „Станислав Доспевски”, която е със 100 % синдикална заетост. Освен споменатите има и една Синдикална организация на директорите, в която са обхванати 17 от местните представители на гилдията. Още в самото начало на срещата председателите на организации, навършващи пенсионна възраст предадоха щафетата на по-младите си колеги.

След вълнуващата церемония Бойка Михайлова направи кратка ретроспекция на свършеното през отчетния период /2012-2017 г./. От думите й стана ясно, че основните политики на Общинския координационен съвет в община Самоков са насочени към укрепване и стабилност на местните структури. Другата съществена насока на работа е грижата за професионално-творческото развитие и квалификация на учителите. В изпълнение на тази дейност са проведени различни дейности – кръгла маса, дискусии, семинари, работни срещи, работа по проекти, конкурси, културно-масови мероприятия. По време заключителната част на форума присъстващите сформираха новото ръководство на СБУ Самоков. За председател беше преизбрана Бойка Михайлова, а за Секретар касиер Маргарита Георгиева. Секретари са Георги Панев, Мариела Павлова и Иванка Николова. Делегатите на конференцията избраха  Стачен комитет и Контролно – ревизионна комисия.

Гласувани бяха представителите за VІІІ Конгрес на КНСБ, който ще се проведе на 02.05 – 03. 05 2017 г. в София, НДК зала 1/Бойка Михайлова/ и делегатите за VІІ Конгрес на СБУ , който ще бъде 30. 06 – 01.07 2017 г. – Бойка Михайлова, Илка Динева, Михаил Михайлов.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Check Also

Close
Close
Close