Общество

Сарафската къща събира самоковските творци на едно място по Великден

Анна Манова

sarafskata_kushta_1Сдружението на занаятите в Самоков, съвместно със Сарафската къща, събират традициите с бъдеще на едно място. Целта е всички самоковски творци да покажат уменията си и творчеството си. И да се обединят в една обща изложба, чието откриване ще се състои на 19.04.16 г./вторник/ от 17:30 часа.

Тази изложба ще бъде една от най-мащабните по брой участници от доста години насам. Около петнадесет самоковски творци са заявили своето участие до този момент. Като за първи път в подобен тип събитие ще се присъединят и самоковските художници. На изложбата ще се представят изящни и приложни изкуства, модерни техники, като декупаж, квилинг и работа с декоративни смоли, както и традиционните – дърворезба, ножарство, грънчарство, българска бродерия, иконопис. И всичко това на великденска тематика.

Предвижда се изложбата в Сарафската къща да остане поне десетина дни, като има идея тя да не бъде разваляна, а просто да сменя пространството, където е позиционирана. Водят се разговори тя да бъде показана на няколко места в Боровец, за да може сътвореното от нашите самоковски творци да бъде събрано компактно на едно място и да намери по-широка аудитория, каквато несъмнено заслужава.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close