Слайд категория

Само за първото полугодие на 2013 са се увеличили двойно транзакциите през ПОС терминалите

pariОбщина Самоков е сред първите 5 общини, които въведоха плащанията по безкасов път. Това от една страна беше направено за улеснение на гражданите, от друга е свързано с изпълнение на Закона за ограничаване на разплащането в брой. Плащането по безкасов път в община Самоков беше въведено в края на 2011 година и започна да функционира от 2012 г. Тогава бяха направени реформи на фронт офисите на деловодство, като се направи обединение на услугите на едно гише и по този начин гражданите могат да получат пълния комплект услуги, без да се редят на няколко места.

По отношение на въвеждането на ПОС терминала като начин на плащане, анализът показва, че за първото полугодие на 2013 транзакциите са 316, а приходите от тях 26 123 лв. Отчита се постоянен темп на увеличаване на приходите през терминала, което означава, че все повече граждани се възползват от предоставената им възможност да платят чрез дебитна или кредитна карта. За сравнение за цялата 2012 година са отчетени 155 транзакции и приходите от тях са 15 909 лв.

Другата възможност за плащане на задълженията на гражданите към общината, която бе въведена и започна да функционира още в началото на миналата година, чрез системата на Изипей и удобството да се плати във всички гишета на организацията, включително и в почивните дни.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close