РегионалниСамоковСпорт

Самоков ще се включи в Световния ден на ходенето утре

Община Самоков се включи в кампанията на Българската асоциация „Спорт за всички” – Световен ден на ходенето, която се организира за 27-ти пореден път.

За целта Община Самоков съвместно с училищата организират пешеходен преход в околностите на град Самоков. Събитието ще се проведе на 16.10.2019 г. /сряда/ от 11.00 часа с начална точка „Пъмп трак“ – Самоков. Участниците ще изминат разстоянието от „Пъмп трак“ през парк „Лаго” до Чакърови поляни и обратно. Трасето за ходенето е достъпно за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност.

Световният ден на ходенето е част от Националната програма на БАСВ  за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето. Трасето за ходенето е достъпно за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close