ЗлободневноОбща категорияОбществоРегионалниСамоков

Самоков ще подкрепи протеста на майките на деца с увреждания на 14 ноември

Анна Манова

Самоков ще се присъедини към протестите на майките на деца с увреждания. Това стана ясно от събитие, организирано в социалната мрежа Facebook. Протестът е планиран за 14 ноември /сряда/ от 12:30 часа. Мястото не е избрано случайно, то е детската площадка на центъра /до банка ДСК/. Организатори са Виктория Недялкова, майка на дете със спина бифида, Румяна Костадинова и Аглика Крушовенска. И трите дами са майки и са ръководени от желанието да подкрепят бунта на други майки и да демонстрират обществена нетърпимост към поведението на управляващите спрямо тази най-уязвима социална група.

Протестът на майките на деца с увреждания продължава вече четири месеца и преминава под лозунга „Системата ни убива!” Искането им е да бъдат предприети адекватни политики по отношение на хората с увреждания.

„Целта ни е да подкрепим тези майки и да изразим искреното си възмущение от това, че вицепремиерът Валери Симеонов не подава оставка. Отвратени сме от демонстрацията на арогантно отношение към протестиращите майки и техните деца. Арогантно е поведението на цялото правителство. Ще подготвим саморъчно направени плакати и ще се съберем на една централна детска площадка. Призовавам всеки, който има желание да дойде да подкрепи майките на деца с увреждания и тяхната борба за по-добър живот в собствената им страна!”, подчерта една от организаторките Румяна Костадинова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close