Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Самоков ще бъде домакин на Шампионска лига по мини футбол

Самоков 365

Самоков ще бъде домакин на мини футбол предизвикателството – финалите на Шампионската лига на България по мини футбол. Хубавата новина стана ясна в края на месец февруари, а градът ни е преборил сериозната конкуренция на другите кандидати – Русе, Габрово и Несебър. Самоков ще бъде домакин на зрелищното събитие на 2 и 3 юни на финалните четворки на Шампионската лига и Лига България. Това са двата най-силни турнира по футбол на малки вратички в страната.

Огромното предимство за домакинството ни са двата отлични терена с изкуствена настилка в Спортния комплекс на СУ „Никола Велчев“, създадени от стопанина Георги Георгиев и не на последно място съдействието от страна на Община Самоков, в лицето на кмета Владимир Георгиев.

“Самоков винаги е бил спортен град и Общината заделя значителни средства за подпомагането на спортните клубове на територията й. Отделно трябва да отбележим, че се заделят сериозни средства за поддържането на спортните бази. Основен проблем при нас се явява дългата зима и снегът, който малко или много лишава децата ни от място за пълноценни тренировки. Затова, заедно с Георги Георгиев обмисляме направата на балон над игрищата, за да решим този казус“ – заяви кметът Владимир Георгиев, в предаването „Без засади“ в Спортал ТВ.

Георгиев изрази надежда, че на финалите ще се класира и самоковският тим „Холандците“. Те ще имат нелеката задача да отстранят в осминафиналите столичният тим на „Актив Комер“ и още един последващ съперник по пътя към титлата в Самоков.  Срещите са насрочени за месец април.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close