Регионални

Самоков с най-много одобрени проекти за енергийна ефективност в областта

 

otopl17 от общо 61 проекта, одобрени по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради са за община Самоков. Това стана ясно на проведения в Копривщица

Областен съвет за развитие на Софийска област.

На заседанието присъстваха областният управител Росица Иванова, кметове и председатели на общински съвети от областта. Един от акцентите по време на форума бяха докладите за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност. Стана ясно, че 61 проекта за сгради в 18 общини са одобрените за цялата Софийска област. Само за община Самоков броят им е 17.

Към момента на местно ниво изпълнението на програмата върви с пълна сила. Ели Кашинова – гл. специалист „Общински имоти” информира, че за пет от 10-та обекта в първата група има сключени договори и вече има избрани изпълнители за инженеринг и СМР. За бл. 19 в кв. „Самоково” това е „Лобутов” ЕООД. Останалите сгради обхванати в този първи етап на процедурата се намират също в този най-голям жилищен квартал на Самоков. Това са бл. 26, за който отговаря фирма „Партрейд”, блок 8, за който отговаря фирма „Терагруп” ЕООД, блок 40 с „Булстрой инвест” и блок 23, в който мерките за енергийна ефективност са поверени на „Цветни системи” ЕООД. Сроковете, в които трябва да се изпълнят предвидените дейности са различни. Предстои процедурата да бъде задвижена и по отношение на останалите одобрени проекти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close