ОбществоРегионалниСамоков

Самоков става част от инициативата „Социално колоездене“

„Самоков 365“

От 16 септември в Самоков стартира инициативата „Социално колоездене“ . Предизвикателството Social Biking на Европейската комисия има за цел да популяризира по-здравословен начин на живот, като насърчава физическата активност и ползването на по-екологично устойчиво превозно средство – велосипеда.

Предизвикателството ще продължи 3 седмици и е разделено на три етапа: индивидуален етап /16 до 22.09/, етап по двойки /от 23.09 – 29.09/, групов етап /30.09 до 6.10/. Идеята е повече хора да изберат колелото като алтернатива.  Необходимо е да си изтеглите приложението BikePrints и от 16 септември можете да регистрирате изминатите с велосипед разстояния и да печелите награди.

За всеки един от етапите ще бъдат изтегляни по десет победители, изминали най-много километри, които ще получат награди – шапки. В края на последната седмица ще бъдат определени и победителите в отделните етапи, които ще спечелят гума за колело:

  • Индивидуален победител, който е изминал най-много километри през трите седмици на предизвикателството.
  • Награда за двойка ще спечелят тези от вас, които са събрали най-много „бонус точки за двойки” по време на етапа за двойки (23-29 септември).
  • Награда за група печелят тези от вас, които са събрали най-много „групов бонус” по време на груповия етап (30 септември – 6 октомври).

Наградите ще бъдат раздадени по време на закриването, което ще се състои на 8 октомври на Pump Track Самоков.

ЗА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ:

Всеки, чийто смартфон разполага с GPS функция, може да участва в предизвикателството Social Biking и да стане Социален велосипедист (Social Biker) или С-велосипедист (S-biker). Регистрацията е възможна през цялото времетраене на предизвикателството.

Повече информация за приложението и как да се регистрирате можете да намерите тук: https://nobrainz.eu/%d1%81%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b5/

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close