Регионални

Самоков се подготвя за Шести национален фестивал на любителските театри „Театър без граници” /+ заявка за участие/

Анна Манова

За шеста поредна година в гр. Самоков ще се проведе национален театрален фестивал, който събира на едно място всички любители на театралното изкуство. Организатори на културното мероприятие са читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” и Община Самоков.

Самоковският фестивал на любителските театри „Театър без граници” ще се проведе в края на октомври – 23- 28.10.17г. Той е с конкурсен характер, като основната му идея е да се срещнат на една сцена любители на театралното изкуство от цялата страна и да запознаят публиката с богатата палитра на театрални форми и жанрово разнообразие. Най-добрите сред тях ще бъдат отличени от жури от специалисти в областта. Предвидени са отличия за цялостно представяне, за най-добър спектакъл, за най-добра мъжка и женска роля, награда за режисура, за сценография, за поддържаща женска и мъжка роля.

Условията се запазват същите като право на участие имат любителски театрални трупи, читалищни театри от страната с театрални спектакли без жанрово ограничение /драма, комедия/. Не се допускат до участие професионални актьори. Участващите във фестивала представят по един спектакъл с времетраене до 90 минути, съгласно конкурсната програма, изготвена от организаторите.

Кандидатите заявяват писмено желанието си за участие, като изпращат заявка в срок до 30.09.2016г., придружена с рекламни материали за спектакъла, CV на творческия колектив, както и пълен запис на спектакъла на DVD и CD в AVI формат. Видеозаписът е нужен за извършване на селекция за участие в конкурсната програма. След селективната сесия кандидатите се уведомяват за повече подробности. Това става до 5 октомври 2017.

Заявката за участие можете да си я изтеглите от ТУК

Адрес на Читалище-паметник “Отец Пайсии” – 1859 е: 2000 гр. Самоков, площад “Захари Зограф”, 1

Имейл: chop_samokov@abv.bg

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close