ЗлободневноРегионалниСамоков

Самоков се намира в червената Ковид зона

„Самоков 365″

Епидемичната обстановка в Самоков продължава по показатели да се движи в червената зона.

Броят на активните лица премина цифрата 300 и към тази сутрин те са 317, това при съпоставка на броя население заболeваемостта минава 700 на 100 хил. човека. Към момента настанените в лечебни заведения са 52, останалите 265 са на домашно лечение.

През изминалата седмица двама загубиха  битката с болестта. От понеделник до тази сутрин 14 са оздравелите. Разглеждайки статистиката 30 дни назад се вижда, че кривата на заболeваемостта с коронавирус рязко започва да се покачва от началото на ноември.

Първата половина на октомври отчетеният брой на активните лица е 56, а към тази сутрин за първата половина на ноември броят достигна 317. Идентично е движението и на карантинираните лица, които преди месец са били 26, а към тази сутрин те са вече 192.

За първата половина на ноември са отчетени 184 положителни PCR теста, което говори за сериозно покачване на заболeваемостта. За сравнение през юни, когато Самоков бе сред градовете с най-висока заболeваемост, за целия месец бяха отчетени 180 положителни случая. Това би трябвало да ни накара да се замислим до каква степен сме се научили да се пазим и да спазваме противоепидемичните мерки.

Също смущаваща е цифрата на броя на хоспитализираните лица, която само за две седмици се е утроила и от 12, в момента в болница са 52 лица. За първата половина на ноември броят на активните случаи на територията на община Самоков се е увеличил със 149, а за целия период – от 1 ноември до тази сутрин излекуваните са 30.

Черната статистика сочи, че от началото на този месец до момента битката с болестта са загубили четирима души. От 1 ноември до момента под карантина са поставени 315 лица, а за отчетния период на 262 е изтекла карантината.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close