ОбществоРегионалниСамоков

Самоков се включва в Световния ден на предизвикателството на новия Pump Track

“Самоков 365”

Самоков се включва инициативата Световен ден на предизвикателството на 9 юни, неделя от 10.00 часа на Pump track. Събитието е отворено за всички без ограничение.

Програмата ще започне с демонстрации на клуба по велосипедизъм „Но брейнз” след което всички желаещи ще могат да научат тънкостите на преминаването на трасето. Предвидени са награди за всички.

Националната кампания Световен ден на предизвикателството 2019 се организира от Българска асоциация Спорт за всички  за 27 пореден път с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020” на Българска асоциация спорт за всички и е посветен на 17 май – Ден на българския спорт.

Националната кампания Ден на предизвикателството 2019 цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон; много групови занимания – аеробика, кросфит, йога, както и съвсем нови, набиращи  популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове.

В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови, социални, целеви групи и хора в неравностойно положение. Организаторите приканват да си вземете колелата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close