ПолитикаРегионалниСамоков

Самоков пише нова история! Ангел Джоргов е новият кмет на Самоков

/ОБНОВЕНА/

“Самоков 365”

Самоков пише своята нова история. От години Столетницата беше начело на Община Самоков. 54% е избирателната активност на територията на Община Самоков, което е с 5% по-ниско от първи тур. 16 529 души излязоха да гласуват от общо 30 609 имащи право на вот. Шестима кандидати от различни партии и коалиции се явиха на изборите на 29 октомври. До балотаж достигнаха двама.

На балотажа на 5 октомври убедителна победа отбеляза претендентът на ПП ГЕРБ – Самоков Ангел Джоргов срещу досегашния кмет от БСП Владимир Георгиев. 7166 гласа в своя подкрепа получи Георгиев, което е 44,07% от общия вот. Владимир Георгиев управлява Самоков три мандата. За 38-годишния Ангел Джоргов са гласували 8957 души или 55,09%. Разликата между двамата основни опоненти е 1791 гласа в полза на младока. 137 човека са отбелязали в бюлетината – „не подкрепям никого“ /0,84%/.

На първи тур Владимир Георгиев постигна резултат от 43,46%, което е 7479 гласа. За Джоргов бяха гласували 7756 души, което е 45,07%.

Съставът на Общинския съвет в Самоков се променя само с един човек, като към квотата от седем души от ПП ГЕРБ влиза следващата в листата инж. Венетка Попова. Тя е единственият представител на „Самоковци за Самоков“ от листата, който влиза в местния парламент. Разпределениято на останалите си остава същото – 7 квоти за БСП за България, 6 за ОБТ „Български лейбъристи“, по двама души за „Евророма“, ДПС, НДСВ, „Възраждане“ и един преставител от Обединение ПП – ДБ.

„Искрено благодаря на всички Вас, моите съграждани от Самоков и жителите на по-малките населени места в общината, които убедително ме подкрепихте на балотажа днес. Аз ще бъда кмет на всички самоковци и ще бъда сред Вас и до Вас, както Ви обещавах по време на цялата кампания. И, да, трудното свърши, но от утре започва още по-трудното. Да върнем младите хора в нашия град и община, да върнем Самоков на пътя на икономическия просперитет за всички самоковци. Благодаря и на чудесния отбор, който беше постоянно с мен в предизборната кампания! Без Вас победата нямаше да бъде възможна“, написа в социалната си мрежа новият градоначалник Ангел Джоргов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close