Общество

Самоков и Райово на белградска сцена

Pal1В столицата на Сърбия – Белград  на 19-ти март се състоя 4-ти празничен концерт „Среща с пролетта 2016 г.”. Белградският клуб „Свети Сава” покани български делегати и официални гости от Българското посолство в Белград. Организаторът на българското участие Рангел Вангелов избра ТС „Палакарийче” с. Райово и танцова формация „Росица” гр. Самоков с увереността, че бързите шопски хора и прекрасните живи мелодии ще грабнат вниманието на зрителите.

Девойките и младежите от ТС „Палакарийче с. Райово с ръководител Росица Павлова играха вдъхновено, с грейнали усмивки, а шопските литаци озаряваха сцената със златните си отблясъци. Хората на самоковци контрастираха със своята бързина и темперамент. Други участници от българска страна на концертната среща бяха танцов клуб „Рипни – Ка” гр. София и танцов клуб „Витоша” също от гр. София. Публиката дълго време аплодира всички участници, но най-силно самоковските представители, заради силното въздействие на вихрената хореография, вдъхновеното изпълнение и красотата на младите танцьори от двете формации, ръководени от Росица Павлова.

Освен участие в концерта имаше и тридневна туристическа програма, организирана перфектно, с посещение на забележителностите на Белград. Имаше разходка с корабче по реките Дунав и Сава. Танцьорите в рамките на час и половина играха български хора, забавляваха се и пееха. Навсякъде, където бяха танцьорите от Самоков, с гордост представяха България, с доброто и вечното, което е създала и пренесла през вековете, а именно българския фолклор.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close