Предстоящо

Самоков и Гимназията по туризъм – домакини на Национална младежка конференция

support-groupСамоков 365

            В ход е подготовката на Национална конференция „Икономика за младежи“, която ще се проведе на 8 април (сряда) 2015 г. от 10 до 17 часа,  зала „Арена Самоков”. Конференцията се организира по идея и от учениците от 12 Б клас от Професионална гимназия по туризъм – Самоков, с изключителното съдействие на Община Самоков.

Целта на конференцията е да се изготви икономически доклад от ученици в 9– 12 клас, който ще бъде представен пред министерства, неправителствени организации и други заинтересовани лица. Участие в конференцията ще вземат 90 ученици от гимназии и средно общообразователни училища, от над 20 населени места от цялата страна.

Преди обяд ще се проведат два панела на теми  „Младежка безработица” и „Брутен вътрешен продукт”. След обяд ще има 10 работни групи, водени от ученици, чиято цел е да се достигне до ефективни решения на засегнатите проблеми. След приключване на деловата работа, младежите – участници в конференцията от други градове, ще бъдат запознати с емблематични исторически обекти за града ни, водени от своите домакини от Гимназията по туризъм.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close