ОбществоРегионални

Самоков изпрати тържествено абитуриентите от випуск 2019

Анелия Балабанова

Самоков изпрати тържествено абитуриентите от випуск 2019 по време на официална церемония, която се състоя в „Арена” – Самоков. Този 24-ти май се размина без дъжд, но сълзи от вълнение и гордост напираха в очите на развълнуваните зрелостници, техните учители и родители. По традиция ПТГ „Никола Вапцаров” изпрати своите дванадесетокласници с тържество на площада, след което се отправиха към спортната зала.

Общо 234 момичета и момчета от 5 училища – ПГ „Константин Фотинов”, ПТГ „Никола Вапцаров”, СУ „Отец Паисий”, ПГ по туризъм и СУ „Никола Велчев”  завършват средното си образование през 2019 г. Всички те бяха приветствани от общинското ръководство пред погледите на целия град. „Бъдете смели, не се отказвайте от мечтите си и ги преследвайте, защото грешките също са част от живота и ценен урок” – обърна се към тях кметът Вл. Георгиев, пожелавайки попътен вятър и неограничени възможности. „Дерзайте, мечтайте и вярвайте, защото цялото бъдеще ви принадлежи. А тук, в подножието на Рила, вашият роден град Самоков, ще бъде онова място, което завинаги ще носите в сърцето си, защото топлината на родното място я няма никъде другаде.

Много добро настроение, цветни балони, лъскави возила и феерични тоалети украсиха празника. Това беше последният урок в училище, но не и в живота за момичетата и момчетата делили до вчера една класна стая. Те ще останат завинаги един неразделен клас от млади хора готови да поемат по своя път. Важно е да следват и реализират мечтите си, защото още от древния философ и мислител Конфуций знаем, че успехът никога не идва сам при нас, а по-скоро ние трябва да го потърсим. На добър час!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close