ЗлободневноРегионалниСамоков

Самоков е извън тъмночервената зона, но заболеваемостта от Ковид се запазва

“Самоков 365”

Въпреки, че община Самоков излезе от тъмночервената Ковид зона, нивото на заболяваемост се задържа на нивата от миналата седмица.

Средната заболяваемостр падна с близо 100 човека на 100 хил. на 14-дневна база и и ако тази тенденция се запази, можем да прогнозираме, че след нова година Самоков ще излезе от червената зона, т.е. ще падне заболяваемостта под 250 на 100 хил.

За период от пет дни са регистрирани 48 положителни теста, което означава, че заболяваемостта за отчетния период пада под 10 на ден. Такъв показател не е отчитан от края на месец октомври. За съжаление нивата на смъртност продължават да са високи, като за отчетния период 5 човека са загубили битката с болестта. Това е средно по човек на ден. Висока се запазва и цифрата на настанените за лечение в болница. Към 14.12.21 г. те са 72, което бележи спад с трима спрямо данните от средата на миналата седмица. 242 са на домашно лечение. Активните лица са 314. Излекуваните за отчетния период са 49, което е с един повече от регистрираните заболели с коронавирус. Спад бележи броят на лицата под карантина, които към тази сутрин са 226. За последно този показател е бил на такива нива в средата на октомври. От началото на извънредното положение под карантина са били 8000 души, а карантината е отпаднала на 7476.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close