БаскетболРегионалниСпортСпорт

Самоков домакин на финалната четворка в Балканската лига

Финалната четворка в Балканската лига ще се проведе в Самоков на 14 и 15 април. Това обявиха от надпреварата чрез официалния си сайт преди броени минути. Сигурни за участие в нея само домакините от Рилски спортист и македонският Блокотехна.

След 9-годишна пауза Файнъл Фор се завръща в Самоков. Тогава Рилски спортист, воден от Александър Тодоров, триумфира в първото издание на турнира.

След приключване на срещите от редовния сезон от Балканската лига са изпратили писма до всички клубове, участващи в плейофите и тези, класирани за финалите, с изискванията за прием на решителните срещи и с въпрос кои от тях имат желание да ги приемат. Най-добрите оферти са предоставени от Рилски спортист и Блокотехна, а крайният срок за подаване на заявки е изтекъл на 23 март.

От Академик Бултекс 99 и от Левски Лукойл са изпратили писма с намерение да приемат срещите, но окончателните им предложения са дошли едва днес. но те не са покрили всички изисквания. В крайна сметка решението в полза на Рилски спортист е натежало и зарази телевизионното излъчване на срещите от страна на БНТ, тъй като от македонска страна не са успели да осигурят подобно. Всички мачове от финалите ще бъдат в телевизионен ефир.

Вярваме в нашето послание и сме сигурни, че при пълно сътрудничество между Рилски спортист и Балканската лига, Финалната четворка ще бъде наистина успешна и интересна за феновете и всички участници в нея. Вярваме, че баскетбола по време на събитието може да се превърне в празник и нека спечели най-добрият”, казват от Балканската лига.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close