Регионални

Самоков домакин на първите Национални фолклорни игри

folklorni-igri„Ако до сега сте се чудили, къде да опитате нещо ново или да се съревновавате с някой в нещо новаторско, това е вашето място” – призовават организаторите на Националните фолклорни игри 2016. Домакин на това първо по рода си събитие беше зала „Арена – Самоков”, а още с дебюта си инициативата успя да спечели вниманието на малки и големи, милеещи за нашенското, българското, родното.

Всички те имаха възможност да изпробват своите умения, бързина, сръчност и издръжливост в съревнование с останалите играчи, за да се поздравят накрая с титлата национален шампион. Кой е по, по и най трябваше да определят предвидените четири състезателни игри, в които се включиха отборите. Участниците над 16-годишна възраст демонстрираха как се носят менци с кобилица и показаха лесно ли се търкаля буре. Атрактивни и забавни се оказаха изпитанията за момчетата и момичетата на възраст 12-16 години, които трябваше да носят яйце в лъжица и скачат в чувал. За най-малките посетители имаше обособен специален сектор и в него най-малките посетители можеха да играят на традиционни игри, като: „Пускам, пускам кърпичка”, намотаване на прежда за най-кратко време и оцветяване на различните традиционни фолклорни носии.

Този импровизиран празник се превърна в истинско забавление, гарнирано с много усмивки, добро настроение и веселба. Приятни емоции донесе и банкетът за всички участници и гости по повод първото издание на националните фолклорни игри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close