ОбществоРегионалниСамоков

Самоков грейна осеян с мартеници

“Самоков 365”
Самоков грейна осеян с мартеници за Честита Баба Марта. Те са изработени от самоковските ученици.
В празнична бяло-червена премяна са „облечени” част от дърветата на площада. Самите дървета бяха закичени с мартеници, изработени от учениците от училищата НУ„Станислав Доспевски” и ОбУ„Неофит Рилски”.
Помощ за празничната украса оказаха и децата и служителите от социалните институции Център за настаняване от семеен тип, Център за обществена подкрепа, Център за рехабилитация и социална интеграция и Дневен център за деца и младежи с увреждания.
С изработените от учениците от училищата ОУ „Христо Максимов”, СУ “Отец Паисий” и  ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, бе празнично украсен входът, перголата и дърветата в парк “Крайискърец”. Учениците от ОУ „Кирил и Методий”, с изработените от тях мартеници, украсиха градинката при Дом стари хора.
Общината закупи материали за всички, а мартеничките бяха изработени от децата с много творческо въображение. Празничната украса ще остане през целия месец март, за да радва жителите и гостите на града и да създаде много настроение за посрещането на пролетта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close