Регионални

Самоков в плен на водната стихия! Боклуджа излезе от коритото си (ВИДЕО)

Анна Манова

Истински воден ад изживяха днес самоковци. След прогнозите за разваляне на времето и предстоящи проливни дъждове едва ли някой е предполагал, че ще се стигне до бедствено положение в Самоков.

След голямото количество изсипал се дъжд почти през целия ден, социалната мрежа беше залята от снимки на обезпокоени хора, които виждаха от прозорците на домовете си как река Боклужда е изключително пълноводна. Реката напълно отговаря на името си и почти през цялата година в нея „плува” всичко друго, но не и вода. Но не и днес, когато преля коритото си и водното бедствие се пренесе по улиците. В следствие на това водата на места стигаше до тротоарите, а на други образуваше цели водни ями, през които дори колите не успяваха да преминат. Доста от домовете се оказаха с наводнени мазета, дворове, а по-ниските къщи и с наводнени етажи. За един период от време движението по посока на бул. „България” беше стопирано. А собствениците на домовете и живеещите в кв. Възраждане не можеха да стигнат до домовете си. И всички стискаха палци времето да е благосклонно и да спре проливния дъжд, само тогава можеха да се вземат нужните мерки.

На редакционната ни поща пристигнаха снимки от различни точки на града, оказа се че бедстващи има не само по посока на Боклуджа, но също и в кв. Самоково, по Подридна, в горната част на града. Такова наводнение градът ни не е преживявал повече от 50 години, спомниха си някои от самоковци.

По Заповед на кмета Владимир Георгиев е обявено бедствено положение в Самоков и следва да се обсъждат мерки за преодоляването на бедствия и аварии. Отворен е и телефон за сигнали: 0722/666 20.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close