Политика

Самоков вече не е червена крепост, време е десни политици да представляват града

Само от „Реформаторски блок – Глас народен“ предлагаме реални мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес“, каза водачът на листата на коалицията в 26 МИР Филип Кирев

Крайно време е Самоков да престане да бъде “червена крепост” и да има свой достоен представител в парламента! Град с толкова потенциал за развитие, особено в туристическия бизнес, трябва да бъде представляван от дясно мислещи хора, които наистина да познават проблемите на малкия и среден бизнес. А такива са повечето фирми в региона, включително и в туризма.

Това каза Филип Кирев,  водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за 26 ‎Многомандатен ‎избирателен район, който се срещна с гражданите на Самоков, заедно с ‎кандидатите за народни ‎представители  от листата – Велислава Костова, Георги Стоев и Таня Шолева.

„Както и в други малки градове край големи курорти, обикновено фирмите са с до 10 назначени с договори лица. Освен това инвестициите в зимните курорти у нас напоследък са концентрирани предимно в Банско и Пампорово. Най-старият ни ски курорт Боровец като че ли изостава в привличането на свежи пари и това забавя развитието на целия район.

Доскоро фирмите от околните общини бяха практически отрязани от достъп до директно субсидиране по европрограмите, защото попадат в т. нар. туристически зони. В бъдещия парламент ще внесем ‎законови промени,  които да направят такива фирми  директен бенефициент на парите по Оперативна програма  “Иновации и конкурентноспособност”, добави той.

„Като човек, който ежедневно работи с хора, търсещи реализация в нашия град, знам, че мога да съдействам за изработване на мерки за повишаване на доходите им. Това няма да стане с изкуствено вдигане на минимални заплати, нито с обещания за фантастични пенсии”.
„Хората ще усетят повече пари в джобовете си веднага, ако намалим ДДС от 20% на 18% и ако малките фирми с оборот под 200 хил. лева не са задължени да се регистрират по ЗДДС. Сега трябва да го направят с оборот от 50 хил.лв., което веднага слага на гърба им допълнителни разходи и бюрократични  тежести“, каза Таня Шолева, която е родена и работи в Самоков и е под номер 11 в листата на коалицията.

Знаем, че в Самоков има и други проблеми, като например висока безработица сред ромското население, както и отпадане на деца от образователната система, отново в ромския квартал. Преди два дни в Ботевград имахме много интересна среща с Йордан Йорданов – ‎главен секретар на Социалдемократическата партия, която е сред основателите на СДС”. ‎

Той е седми мандат общински съветник там и ми разказа за една добра тяхна практика: общината финансово стимулира майки, взимайки под внимание образованието им. ‎”В следващия парламент ще предложа подобна законова поправка, смятам, че ще ‎проработи навсякъде, включително и в Самоков“, каза Филип Кирев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close