Самоков

Самоков беше част от Тринадесета международна спартакиада

„Самоков 365”

В началото на месец юли от 04 – 09.07.17г. се проведе Тринадесета международна спартакиада, организирана от СБУ. Тя се състоя в „Св. Св. Константин и Елена”, Варна.

В нея се включиха 490 състезатели от 7 държави – Румъния, Полша, Таджикистан, Украйна, Молдова, Дания и България. Нашата страна беше представена от 16 синдикални организации в това число София област, София, Пловдив, Габрово, Варна, Стара Загора, Бургас и др. Всички те взеха участие в 10 вида спорт- дартс, петанк, тенис на маса, плажен волейбол, стрийдбол, мини футбол, бридж,шах,теглене на въже и плуване.

Сборният отбор на София област участва за втора година в международната спартакиада и беше сформиран от учители по физическо възпитание и спорт. Представител от Самоков беше Иванка Николова, учител в ОУ „Неофит Рилски”, от Ботевград се включи  Димитринка Андреева, преподавател в ОУ „Никола Йонков Вапцаров” и от Етрополе участие взеха двете преподавателки от СУ „Хр. Ясенов” – Ралица Ботева и Емилия Моновска. Te се включиха в спортната надпревара по петанк, дартс и тенис на маса.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close