ЗлободневноРегионалниСамоков

Самоковци срещу решение на Общинския съвет за по-високи такси на административните услуги

 “Самоков 365“

Граждани на Самоков оспорват решение № 809 по протокол № 22 на Общински съвет – Самоков от 22. 04. 2021, публикувано на 28. 04 .2021 на официалния сайт на Община Самоков.

Инж. Славчо Георгиев, Анжелино Димитров и д-р Константин Панев са отправили официално искане пред Илиан Тодоров – областен управител на Софийска област, то да бъде оспорено пред Административен съд – София област /АСО/ и отменено като незаконосъобразно. Сред мотивите, които обществениците посочват, че с него се изменя Наредба 12. С оглед значимостта на проблема – цените на таксите за административни услуги това предполага обществено обсъждане. Такова обаче не е било проведено и по този начин заинтересовани лица са възпрепятствани да дадат своите мнения, предложения и препоръки.

„Увеличението на таксите и услугите в общинска администрация се прави с единствената цел за запълване на празнотите в хазната на Община Самоков – категорични са тримата защитници на мнението, че взетото решение е в противовес на разпоредбите. В подкрепа на това те изтъкват, че към докладната на кмета Георгиев за изменение на Наредба 12 не са изложени мотиви, които да оправдават драстичното увеличение на местните такси в Община Самоков. Атакуваното решение е в противоречие с материалния закон и същото е необосновано предвид липсата на мотиви и икономическа аргументация, както и на фактически и правни основания за приемането му. Това налага искането, адресирано до областния управител на Софийска област, решението да бъде обявено като неправилно и незаконосъобразно с настояване да бъде изпратено до Административен съд – София област за отмяна.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close