Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Самоковци се насладиха на балет, мюзикъл и оперета пред Историческия музей

Анна Манова

През последните няколко години се превърна в традиция,  в рамките на празника на Самоков, терасата на Историческия музей да се преобразява в отворена сцена, на която се изявяват едни от големите имена на класическата музика. По този начин самоковци и гостите на града имат възможност да се откъснат от делника, да се настанят удобно и да присъстват на класически изпълнения под открито небе.

Приятната августовска вечер /17 август/ привлече над 700 души публика пред Историческия музей в града. Тази година на импровизираната сцена бяха показани избрани моменти от мюзикъли и оперети в изпълнение на професионалистите от Национален музикален театър „Стефан Македонски”, с диригент Юли Дамянов. Спектакълът беше преработен в камерен вариант, адаптиран специално за случая. Публиката имаше възможността да се наслади на Камерния симфоничен оркестър и изпълненията на талантливите Илона Павлова и Александър Панайотов – солисти на балета към театъра. Те успяха да направят една емоционална разходка във времето с най-доброто от мюзикъла и оперетата, като подариха на самоковци едно различно изживяване.

Диригентът Юли Дамянов успя да включи много умело присъстващата аудитория като част от цялостната разказана история и да я провокира да ръкопляска на определени моменти. Не липсваше и тънкото чувство за хумор от страна на диригента и участниците в класическата програма. По този начин пресъздаденото от сцената достигна по-лесно до адресата си.

Финалът на програмата завърши с бурни аплодисменти и  цветя, поднесени от името на кмета Георгиев на диригента Дамянов и участниците в програмата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close