ОбществоРегионални

Самоковци подариха „Надежда за Алекс“

Общата събрана сума е 16.279, 80 лв.

„Самоков 365”

„Ако можех да имам едно

магазинче със две полички,

бих продавал… познайте какво?

— Надежда. Надежда за всички.”

В сряда вечерта /22.02.17г./ талантливите самоковски деца „разказаха” „Приказка за надеждата“, в помощ на едно усмихнато и борбено момиче – Александрина Кръстева. „Силна – думата, която описва най-добре нашето момиче. Тя е шампион, боец, който не се предава пред трудностите” – сподели един от организаторите – Венелина Чешмеджиева. Благотворителният концерт се проведе в Читалище-паметник „Отец Паисий-1859“ и за пореден път самоковци показахме, че може да живеем в малък град, но сме с огромни сърца. Истината е в обединението и какво по – смислено от това да помогнеш на човек в беда, в борбата за живота му. Както стана ясно Александрина Кръстева беше диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, като сумата необходима за лечението и е 250 хил. евро.

Самоковските деца и младежи организираха благотворителен концерт на читалищната сцена, защото се чувстватсъпричастни с тъжната съдба на Александрина. Част от тях се познават лично с нея, тъй като баща и е от самоковското село Маджаре, където и днес живеят бабата и дядото на момичето.

Водещи на благотворителния концерт бяха Христиана Видинова и Любен Спасов. А организатори на цялата кампания бяха Венелина и Никол Чешмеджиеви, Иван Спасов, Иван Иванов, Валентин Пенов, Марина Спасова, Любен Спасов и Христиана Видинова. Голяма част от тези младежи са родом от Маджаре. На читалищната сцена, за да бъдат съпричастни пяха малките чаровници Диана Чаушева и Маргаритка Бочева, талантливия дует „Пирин”, красивата Габриела Даганова, гласовитата Елена Несторова, а с танци се включиха „Кати денс”, с ръководител Катрин Митева, балет „Фраппе”, с ръководител Ралица Стоянова, МТС „Палакарийчета” и ТФ „Росица” с ръководител Росица Павлова, ДЮТС „Рилска Магия”, с ръководител Стоян Димитров и малчуганите от ОУ „Христо Максимов”.

„Не мога да опиша колко съм щастлива и най-вече благодарна на всички вас, които отделихте от времето и средствата, за да подкрепите Александрина!Благодаря най-вече на всички участници и ръководители, че се отзовахте на поканата ни и станахте част нашата малка приказка! Поклон пред вашия талант!” – сподели след концерта Христиана Видинова

Самоковските таланти успешно събраха сумата от 2154, 24 лв., а кутиите за дарения за Александрина, сложени из целия град Самоков и околността, бяха събрани вчера на обяд, като сумата от тях е на стойност 14.125, 61 лв. И равносметката показва 16.279,80 лева.

Освен сумите от кутиите и от концерта, част от управителите на големите самоковски фирми са прехвърлили немалката сума от около 30 000 лева до момента.

По последна информация, идваща от бащата на момичето Красимир Кръстев, до момента в дарителската сметка е постъпила половината от сумата. Очаква се следващия месец момичето да замине за чужбина.

“Искаме да благодарим на ВСИЧКИ ВАС, защото това нямаше да се случи без вашата безкористна помощ. Благодарим на фирмите, които преведоха пари по сметката на Алекс и на тези, които тепърва ще помогнат. Наистина сме горди, че всички ние в община Самоков, за пореден път, показахме, че добрите хора ги има. АЛЕКС ЗАСЛУЖАВА ЦЯЛАТА ТАЗИ ОБИЧ! Важно е да отбележим, че по дарителските сметки все още може да се превеждат пари и всеки който иска да помогне може да го направи. Това наистина е една приказка, в която надежда сме всички ние. БЛАГОДАРИМ ВИ!” – сподели Любен Спасов.

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close