ОбществоРегионални

Самоковци отново излязоха на протест! Блокираха пътя Самоков – София за повече от час

Илиян Чалгънов

Група от около 40 човека излезе тази вечер на пореден протест срещу високите цени на горивата, застраховките и данъците, в подкрепа на Национален протест срещу безобразията в България. Малко след 17 часа протестиращите се събраха на входа на бензиностанция “Шел”, зорко наблюдавани от почти пълният състав на РУ – Самоков. Към 17:30 часа протестиращите все пак решиха да не стоят отстрани на пътя и запалиха автомобилите, като навлязоха в кръговото движение и се движиха в него в продължение на час.

Към протестиращата колона от около 20 автомобила се включиха и двама колоездачи, които въртяха обиколки заедно със съгражданите си. Това на практика блокира пътя и от двете му страни се образуваха огромни колони от моторни превозни средства. В последствие органите на реда отклониха движението през обходен маршрут (Драгушиново – Самоков) и изолираха въртящите се в кръговото автомобили. Към 18:30 часа участниците в протеста започнаха да излизат извън движението, което сложи край на блокадата.

Протестите на местна почва най-вероятно ще продължат, като официалната дата за цяла България е 19 ноември (понеделник), от 18:30 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close