Самоков

Самоковци отбелязаха 73 години от края на Втората световна война

Жанета Димитрова

На 9 май пред сградата на ДНА се състоя официално тържество по случай 73 години от края на Втората световна война. Водещ на събитието беше Ралица Стоянова. Начало на празничната програма беше дадено от учениците от ПТГ „Никола Вапцаров“, които поставиха знамената на Република България, на Община Самоков, на офицерите и сержантите от резерва и запаса, и знамето на  Европейския съюз пред паметните стели на ДНА.

Заместник-кметът Васил Сайменов припомни за живота и делото на хората, борили се за нашата свобода. Приветствени слова към публиката отправи председателят на офицерите и сержантите от резерва и запаса – о.з. полк.  Алексей Петков.

Настроение и тържественост в празничния ден внесоха изпълненията на фанфарния оркестър към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, с ръководител Даниела Георгиева и малките кокетки от мажоретния състав към НУ „Станислав Доспевски“. Двете ангелогласни братовчедки Марина и Маргарита Бочеви, които са част от творческия състав на читалище „Младост – 2003”, изпълниха по една руска песен и поставиха финала на програмата. Десетки самоковци  се бяха събрали да поднесат цветя и да се поклонят пред паметните стели.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close