КриминалниРегионалниСамоков

Самоковци на протест – търсят справедливост за пометения от кола край Боровец младеж

„Самоков 365“

Самоковци се надигнаха на протест днес в центъра на града. Причината е смъртта на 20-годишния младеж, пометен от автомобил. Повече от месец обвинен за трагедията няма.

Родителите на загиналото момче търсят справедливост, каквато до този момент не откриват. Разочаровани от това, че не се предприемат необходимите мерки те организират протест.  Синът им Димитър Дойнов е пометен от кола, докато с негов приятел се прибира от дискотека от Боровец към Самоков. На табелата за Боровец той е блъснат от автомобил. По-късно издъхва в болницата.

Димитър е придружаван от неговия приятел Кристиан Цветанов. Кристиан се обажда на майка му да ги прибере от дискотека и докато чакат тя да пристигне решават да тръгнат надолу по пътя. Тогава Димитър е пометен от кола пред очите на своя приятел. По думите на Кристиан шофьорът е излязал от колата и го е извикал да се приближи. Кристиан е изплашен от случващото се и побягва. Два часа по-късно той е намерен в шок. Родителите на загиналото момче смятат, че шофьорът е карал с изключително висока скорост, за да помете така детето им.

Един от задържаните тогава по случая е самоковецът Иван Виденов, който се предполага, че е шофирал в момента на инцидента. Един от пътниците в колата казва, че Видинов е избягал, защото е бил в шок. Първоначално за 24 часа са задържани трима души.

От прокуратурата заявяват пред екипа на Нова ТВ, че са разпитани 26 свидетели. Още се води следствие за това кой е извършителят на деянието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close