ПолитикаРегионалниСамоков

Самоковци начело на листата на ПП „Възраждане“ за София област, Арангелов – водач, Прасков – председател на местната структура

Анна Манова

„Възраждане“ вече има структура в Самоков. На учредителното събрание присъства основателят на политическата партия д-р Костадин Костадинов. Това се случи на 8 юни в офиса на партийната организацията, намиращ се в сградата на бившите Хали на 3 етаж. Двама самоковци оглавяват листата на партията за изборите идната есен.

Стана ясна й листата на партията за 26- ти Многомандатен избирателен район София област за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Тя се състои от осем кандидати. Водач е Александър Арангелов, който е роден в Самоков, но над 30 години живее и работи в столицата. Арангелов е един от учредителите на политическа партия „Възраждане“ и председател на „Възраждане“ – София. Развива собствен бизнес като строителен предприемач и е в сферата вече 13 години. На втора позиция е самоковецът Георги Прасков, който е председател на местната структура. Заместник – председатели са Владимир Брадянов и Латинка Маринкова, а по думите на Прасков към тях има двайсетина членове и още толкова симпатизанти. Той подчерта, че обединяващото между всички, които подкрепят „Възраждане“ в Самоков е, че са националисти и родолюбци, а не толкова партийни членове. И искат да се работи в посока на това да се възроди обликът на Самоков.

Георги Прасков развива собствен бизнес в родния град вече 15 години. Има собствена компютърна фирма и онлайн бизнес. Семеен е,  родител на две деца. Активно се занимава с екология и земеделие. Обича планината и гората като всяка свободна минута намира спасение сред природата. За повечето самоковци името му се свързва с местната организация „Чиста земя“, която бе създадена през 2019 година от активисти, чието основно желание е да се ликвидират незаконните сметища в общината и да се борят срещу създаването на нови такива в Рила. На изборите през 2019 година Прасков бе водач на листата на партията на Костадинов за 26 МИР София – област. Тогава той събра около 200 преференции в своя подкрепа.

„Припознах се в лицето на ПП „Възраждане“. Там открих национализма по начина, по който аз го разбирам. За мен в момента това е единствената българска партия от сегашните и там откривам един коридор за мечтите ми, които могат да стигнат до хората, които управляват.  Това е и причината да съм учредител на структура на партията в Самоков и да съм неин председател. Имам собствен слоган, от който се водя и той гласи: „Самокови съдбата си“, вкарвам името на Самовков вътре. Желанието ми е да защитавам интересите на Общината и България, като смятам това за постижимо само чрез ПП „Възраждане“, подчерта Прасков.

Приоритетно в своите виждания и бъдеща дейност той поставя децентрализацията на малките населени места. А като човек, занимаващ се повече от десет години с бизнес, се надява да дойде момент, в който част от данък печалба на фирмите, които развиват дейност на територията на съответната общината, да се връща в общините.

Като основни проблеми на местно ниво той отчита липсата на добре развит туризъм, лошата инфраструктура, екологията, на която не се обръща никакво внимание, демографският проблем и обезлюдяването на част от селата и селското стопанство. Сред предложенията за развитие на Община Самоков на  Прасков са обособяване на общинско ВиК дружество, създаване на реална картофена борса, развитие на еко туризма, да се реши кардинално проблемът с водоснабдяването в самоковските села и да има електронен административен бюлетин в Община Самоков.

„Всичко това мисля, че можем да го постигнем заедно. За една по-чиста и независима община, за една по-добра България! Време ни е за възраждане!“, каза председателят на самоковската структура на ПП „Възраждане“ Георги Прасков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close