ОбществоРегионални

Самоковци направиха още едно дарение на Дома за сираци в Нови хан преди Коледа

„Самоков 365”

Малко преди настъпването на светлите християнски празници самоковски доброволци отново зарадваха домуващите в Дом за сираците „Св. Николай” при манастир Св. Троица, в Нови хан. Това е второ подобно дарение за последните няколко месеца. Първото беше в края на месец октомври, организирано от няколко души. Желанието на доста самоковци да се включат провокира организирането на втора кампания, която беше доста по-мащабна. Инициатор е самоковецът Антон Шуманов, който организира първоначално няколко близки приятели, с които да подарят малко радост на живеещите в Дома, стопанисван от отец Иван. След първото ходене до Нови хан доста самоковски доброволци проявяват желание да се включат.

И така в съботния ден – 16 декември, за Нови хан замина цял бус с храна и вещи, дарени от сърцати хора. Сред събраните неща преобладаваха дрехи и обувки за различни възрасти, шапки, топли ръкавици, якета, бебешка количка, два детски велосипеда, неща за бита, както и няколко пакета с дълготрайни хранителни продукти. Всички тези неща бяха събрани в порядъка на един месец със съдействието на вестник „Самоков 365”, като активността от страна на гражданите беше ежедневна. Не е тайна, че през последните няколко месеца Домът беше обект на посегателства и всяка помощ е добре дошла. Самоковци за пореден път доказаха, че са склонни да бъдат човечни и да помагат, не само в празничните дни.

„Много съм благодарен на всички, които решиха да се включат в импровизираната благотворителна кампания. Не съм очаквал да има такава активност. Приятно изненадан съм. Надявам се да сме подарили надежда на домуващите преди празниците. И нека да се обединяваме и помагаме на хора в нужда не само по това време на годината”, сподели Шуманов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close