Политика

„Самоковци за Самоков” с тематични срещи по време на кампанията

SamokovИ тази година Сдружение „Самоковци за Самоков“ ще се яви на изборите, с цел да продължи делото, започнато преди четири години и в опит да го разшири и намери още повече симпатизанти. Откриването на кампанията се състоя в Читалище-паметник „Отец Паисий”. Стоян Пашов – един от основателите на сдружението, представи кандидатите за общински съветници, след което даде думата на водача на листата – инж. Петър Георгиев.
„Още в началото на мандата, ние от „Самоковци за Самоков”, се опитахме да поставим доста наболели въпроси за града, но в процеса на работа, като че ли не се получи това, което искахме. Опитахме се да бъдем някакъв коректив и да гласуваме по съвест. За съжаление много рядко получавахме подкрепа от останалите съветници от различните политически сили. Изглежда, че хората много малко ги боли за Самоков. Повечето са отишли в Общинския съвет да решават свои лични въпроси и интереси. Ние си бяхме поставили за задача парите, които получаваме като възнаграждение от Общинския съвет да се инвестират за нещо и това беше направено. Опитвали сме се да правим различни, общополезни неща” – обобщи той и не пропусна да отбележи, че крайният резултат не е това, на което са се надявали, но това е защото са били пет човека. Призова хората да отидат до урните и гласуват по съвест. Имат възможност и преференциално да предпочетат даден кандидат.

Кампанията на „Самоковци за Самоков” няма да се сведе единствено до откриване и закриване. До 25-ти октомври предстоят няколко тематични срещи. Първата ще е на 6-ти октомври, посветена на културата, социалните дейности и образованието. Предвижда се акцентът във втората, насрочена за 13-ти, да бъдат туризмът, спортът и младежките дейности, заключителната – на 20, е с фокус върху промишлеността, селското стопанство и търговията. Има и предвидени срещи по селата, които ще бъдат по график.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close