Седмицата

Самоковци гледаха „Джулай” на открито

lqtno kinoПразникът на града започна обещаващо. Най-накрая самоковци можеха да усетят удоволствието от това да гледат лятно кино и да похапват пуканки. Инициативата е на пътуващото лятно кино на БНТ, което е обиколило до момента 52 града в България. Главната идея е популяризирането на българските кино ленти и тяхното представяне на места, където киното, като цяло, отдавна е просто минало. В кратък филм организаторите разказваха за пътя на пътуващото кино из страната ни. Оказа се, че в много градове жителите са забравили романтиката на това да гледаш филм на открито, ако изобщо са имали подобна възможност някога. Но всички бяха категорични, че това е един приятен начин да се разнообрази и раздвижи един град. Същото важи в пълна сила и за самоковци. Много от тях бяха пристигнали доста по-рано, запасени с пуканки и добро настроение. А за най-малките имаше специални столчета съвсем близо до екрана.

За нашия планински град, където топлите летни дни са малко, трудно можем да си представим да имаме често лятно кино. Освен това е сложна задача да се подбере подходящ филм, който да удовлетвори масовия зрител. Филмът, който гледаха самоковци беше „Джулай” и е режисьорски дебют за Кирил Станков. Главните роли изпълняваха популярната Параскева Джукелова, ексцентричната Касиел Ноа Ашер и младата изгряваща актриса Яна Титова. Те се бяха превъплътили в ролята на три приятелки, които търсят предизвикателства и интересни преживявания на фона на красивото българско Черноморие в очакване на поредния джулай морнинг.

Във филма имаше за всеки по нещо – размисли върху живота, гледната точка на човека, който се завръща след години в страната си, за обстановката по българското Черноморие, за мутренския манталитет и доза смях над цялата ситуация… и за един джулай, малко невъзможен в началото, но все пак реализиран.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close