ОбществоРегионалниСамоков

Самоковско семейство живее с около 600 лв на месец, моли за помощ за ремонт на къщата им

„Самоков 365“

Самоковско семейство живее със скромната сума от около 600 лв на месец, моли за съдействие за належащ ремонт на къщата им.

Това е семейството на Валентина Попова, която обитава фамилната едноетажна къща в Самоков с мъжа си и дъщеря си, която е ученичка в девети клас. Трагедия сполетява семейството преди около половин година, когато в рамките само на няколко месеца Валя губи баща си и майка си. Те живеят заедно в къщата и помагат изключително много на семейството.

Валя е пенсионер по болест. През 1996 година е диагностицирана с мускулна атрофия, а от 2002 година е с диабет. От четири години се придвижва с инвалидна количка. Поради диагнозите си Валя не може да работи. Тя получава пенсия в размер на 340 лв., като към тях се прибавят 90 лв. транспортни и 50 лв. детски надбавки. Така сумата става 480 лв. От своя страна мъжът й работи в частния сектор и не е на твърда заплата, а спрямо това кога има работа и е на надница. Грубо тричленното семейство изкарва месеца с около 600 лв, което е по-малко от една минимална заплата. С тази сума трябва да издържат домакинство и да плащат ежемесечните сметки.

„Тази сума ни стига колкото да си платим сметките и тук – там за храна. Миналата година, преди да почине, баща ми започна лек ремонт вътре, но за съжаление нямаме вече неговата подкрепа. Съвсем скоро след него почина й майка ми. Те много ни помагаха, за да можем да си осигуряваме най-належащото. Сега се справяме много трудно. Много ще сме благодарни ако се намерят отзивчиви и добри хора и ни помогнат за ремонт на къщата и на стаите вътре“, споделя Валя, притеснена от факта, че търси помощ чрез медиите.

Къщата е едноетажна, около 80 кв.м и разполага с три стаи. В момента фасадата се е напукала и се нуждае от укрепване и ремонт. Семейството ще е благодарно ако някой може да помогне, за да успеят да отремонтират жилището си преди настъпването на зимния сезон.

Всеки, който има възможност да помогне на семейството на Валентина Попова може да се свърже с нас за контакт и информация.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close