Слайд категория

Самоковско класиране на национално състезание

ptgЗа втора поредна година Антонио Ангелов и Даниел Генев от 10а клас на Професионална техническа гимназия “Никола Вапцаров” се класираха за финалите на национално състезание по икономика „Виртуално предприятие”, организирано от Джуниър Ачийвмънт-България и включено в календара на опимпиади и състезания на МОН.

Те се класираха сред първите 8 отбора от цялата страна от общо160, участвали в първите два онлайн кръга на надпреварата и ще представят училището си на 12 април в град София.
В рамките на един ден финалистите
ще имат за задача да създадат виртуални фирми, конкуриращи се помежду си при производството и продажбите на хологенератор – хипотетичен иновативен продукт, зададен специално за състезанието. Отборите ще стартират при равни условия, като ще се стремят да изпреварят конкурентите си по отношение на приходите, продажбите и пазарния дял на своята фирма.

Отлично бе представянето и на останалите 5 отбора от 12 -в и 11- в клас, на които много малко не достигна за да се класират за финала тази година. Ръководители на отборите са преподавателите по икономика Биляна Стамова и Цветелина Николова, които ще придружат в София класиралия се отбор.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close