Обща категорияРегионалниСамоков

Самоковското читалище „Младост” спечели проект от НДФ „13 века България”

„Самоков 365”

НЧ „Младост – 2003” спечели в конкурс, обявен от Национален фонд „13 века България”. От общо участвали  над 90 проекта, самоковското читалище е сред 13-те одобрени за финансиране.  Фондът инициира проекти с национално значение в областта на образованието, науката, културата, възстановяването и опазването на исторически и културни ценности, здравеопазването и в социалната сфера.

Обявената тема бе „Детски работилници за изкуства”. В него за участие постъпват 93 проекта, от които 91 отговарят на предварително заложените правила и условия за провеждане на сесии, организирани от НДФ „13 века България”. Общият бюджет е 30 000 лв., а максималният размер на отпусната сума на проект е 3 000 лв.

Експертната комисия в състав: проф. Анна Бояджиева-Хинкова, председател, и членове: проф. Жени Пашова и доц. Елена Дикова, предложи за финансова подкрепа общо 13 проекта, избрани въз основа критериите за оценка, заложени в правилата. Това стана факт на осмото заседание на УС на НДФ „13 века България”, провело се на 19 юни. Сред одобрените проекти е „Самоков – изкуства, култура, познание”, предложен от НЧ „Младост – 2003”. За реализирането му ще бъдат отпуснати 2 400 лв.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close