Самоков

Самоковското семейство Колеви взе участие в „Семейни войни”

Анна Манова

Самоковското семейство Колеви взе участие в новия сезон на „Семейни войни” на Нова Тв. В играта се включиха Мария – Дарена Тасева, Велко Колев, Елена Дибекова, Ваня Колева и Ирена Тасева. Представянето им беше излъчено на 19 септември от 18:00 часа. Това е поредното семейство от Самоков, което се състезава в предаването.

Регламентът на „Семейни войни” включва участието на две семейства, които се надпреварват да отгатнат най-популярните отговори на въпроси, които са били зададени предварително на минимум 100 души. Играта се състои от шест рунда, в това число и най-популярният – „Бързи пари”. Целта на всяко семейство е да даде най-бързия и точен отговор, и съответно да запише най-много точки в актива си. По този начин може да си гарантира евентуално участие в следващото предаване и съревноваване с ново семейство. В последния рунд „Бързи пари” участва семейството победител.

Самоковците Колеви се изправиха срещу семейство Томови от София, които преди това имаха две спечелени „войни”. Нашите участници бяха подготвили специално за случая тениски, на които бяха направили заигравка с фамилията си и се бяха описали като: „Компирье, левскари, вироглави”. В играта те показаха завидно чувство за хумор и бърза реакция. И в няколко рунда успяха да надвият противника и да запишат точките в своя полза. Колеви не пропуснаха да се пошегуват с водещия Цветомир Иванов като му връчиха малка бъкица и го приканиха да пие. Оказа се, че в нея бяха сипали вода от Голямата чешма и му напомниха местното поверие, че който пие веднъж от нея се връща или остава в Самоков. И като хора, родени в града на картофа, бяха подготвили още една изненада – кошница с армагани. Тя беше поднесена от капитана на отбора Мария – Дарена Тасева. Тя подчерта, че в кошницата има: „Камъни от ИскърО, компир от градО и шишарки от РидО”. Всичко типично за Самоков събрано на едно място. Колеви се забавляваха през цялото време като успяваха да посочат голяма част от точните отговори, но победата им се изплъзна в последния рунд, когато семейство Томови отгатнаха всичките отговори на последния въпрос и си гарантираха участие в „Бързи пари” както и в следващия епизод.

Самоковците си  тръгнаха с 300 лв. и положителните емоции от шоуто.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close