Слайд категория

Самоковски ученик с бронзов медал от Национална олимпиада по география

geografiyaКалин Димитров от ПГ „Константин Фотинов”, събра 272 точки във възрастовата група 8-9 клaс и се завърна с бронзов медал от организираната за Х път от Министерството на образованието Национална олимпиада по география и икономика, която се проведе в периода 25-27 април, в град Ямбол.

Олимпиадата, състояла се в рамките на три дни, е протекла в няколко кръга. Участниците, разделени на възрастови групи – 7 клас, 8-9 клас и 10-12 клас, е трябвало да отговорят на 30 въпроса, в рамките на 60 минути, след това са последвали допълнителен писмен тест и мултимедиен, и на края, успелите да се класират за финала, са отговаряли на по два мултимедийни въпроса (с няколко подвъпроса), използвайки специално подредени за целта географски карти на света, континентите, Балканския полуостров и България.

Трите дни на олимпиадата са протекли увлекателно и образователно, с добра организация от страна на домакините – подготвена разнообразна програма и наред със състезателния характер на мероприятието, посещения на забележителностите на града.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close