ОбществоРегионалниСамоков

Самоковски педагози и ученици с награди от РУО София област и МОН  

Aнна Манова 

Самоковски директори, учители и ученици получиха награди от РУО София област и МОН. Отличените педагогически специалисти и ученици през учебната 2020-2021 г. бяха наградени лично от началника на Регионалното управление на образованието Росица Иванова. Връчени бяха също и грамоти „Неофит Рилски“ на МОН. Това стана на традиционната годишна церемония, която се проведе на 3 юни в подкуполното пространство на Античен културно – комуникационен комплекс „Сердика“ в столицата.

Над 80 педагози и ученици от София област получиха признание за своите труд и умения. Специален гост на тържествената церемония беше областният управител Радослав Стойчев.

В категория „Директор и заместник – директор“ награди за своя дългогодишен професионален път получиха Илка Динева – директор на ДГ „Детелина“ и Елена Дамянова – зам. – директор по УТ  в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

Като директори на 2021 година са отличени три дами – Камелия Асенова –директор на НУ „Станислав Доспевски“, директорът на ПГ „Константин Фотинов“ Венета Симитчийска и Ирена Коцева – директор на ОУ „Митр. Авкс. Велешки“.

Награда за учител на 2021 година за цялостен принос в развитието на образователното дело в областта и страната бе връчена на Марияна Кралева – учител по история и цивилизация в ОбУ „Неофит Рилски“.

Отличия за доказали се педагози през 2021 година получиха Елена Дибекова – учител в ДГ „Детелина“, Емилия Михайлова – учител по БЕЛ в СОУ „Отец Паисий“, Боряна Спасова – старши учител по английски език в начален етап в ОУ „Христо Максимов“ и „най-изявения млад директор“ – зам. – директорът по АСД в ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ Даниела Трохарова.

Почетно отличие на МОН „Неофит Рилски“ получи Десислава Христова, ръководител на направление ИКТ в СУ „Отец Паисий“, за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование.

Освен за педагози награди имаше и за изявени ученици. Признание за най-успешен зрелостник, завършил средното си образование с отличен успех и постигнати високи резултати на областни и национални кръгове, олимпиади и участие в извънкласни дейности получи дванадесетокласничката от СУ „Отец Паисий“ Ева Кичева. Награди бяха връчени на изявени деца в областта на природните науки, представили се отлично в национални конкурси и състезания, това са единадесетокласничката от ПГ „Константин Фотинов“ Деяна Шевченко и седмокласникът от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ Ангел Ковачки. Отличени бяха и ученици с награди от състезания по матерматика, ИТ, програмиране и проектни дейности. Това са Раян Калоянов – 3 клас от ОбУ „Неофит Рилски“ и Георги Чалъков и Ванеса Петрова – съответно 3 и 4 клас от СУ „Отец Паисий“.

Награди имаше й за ученици, изявили се в областта на музиката и изобразителното изкуство. Отличени от националния конкурс „Ключът на музиката“ са две ученички от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ – петокласничката Иванина Балабанова и шестокласничката Христиана Филипова. Всички наградени от участия в конкурси по изобразително изкуство бяха само от Самоков и това са – Иван Иванов /6 кл. СУ „Отец Паисий/ и ученичките от ОбУ „Неофит Рилски“ Янка Методиев, Марияна Руменова и Теодора Зоранова.

„От името на областна администрация на Софийска област и лично от мое име искам да изкажа своята благодарност на всички учители и ученици за вложените усилия, работоспособност и не на последно място за постигнатите резултати.  Пандемията изправи образователния процес и всички нас пред едно ново предизвикателство, с които се справяме ежедневно! Чрез успехите на вашите ученици за пореден път доказахте своя висок професионализъм и всеотдайност! Останете верни на избраната от вас професия и бъдете винаги в синхрон с новостите на съвремието! Обучавайте и възпитавайте достойни хора!  Пожелавам ви още по-високи постижения през следващата учебна година. Вашите резултати са доказателство, че въпреки трудностите се справяте успешно и сте представители на добре образованото ново българско поколение!” , заяви по време на церемонията областният управител Радослав Стойчев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close