Политика

Самоковски делегати взеха участие в четвъртия редовен конгрес на ПП ГЕРБ

Самоков 365

Четвъртото редовно отчетно-изборно национално събрание на ПП ГЕРБ се състоя в неделя /26-ти ноември/. На конгреса присъстваха над 1 000 делегати от цялата страна, предварително излъчени от общинските организации, включително кметове и областни управители. Самоковските представители на форума бяха народният представител Валентин Милушев, Венета Галева и Евгения Коцова. Участие като част от организацията на конгреса бяха и младежката структура към ПП ГЕРБ Самоков. Работна и стегната по думите на председателя на ГЕРБ-Самоков е била срещата в Интер Експо център, протекла в рамките на близо четири часа.

Няколко се оказаха акцентите по време на заседанието, които си заслужава да бъдат отбелязани. Премиерът и лидер на партията Бойко Борисов беше преизбран единодушно отново на поста. Даниела Дариткова зае мястото на Цецка Цачева в състава на изпълнителната комисия, а подалият оставка от председателския пост в Народното събрание Димитър Главчев застана начело на контролната комисия, чийто член беше досега. Доста голям обществен отзвук предизвика приетата декларация, в която от ПП ГЕРБ заявяват категоричното си нежелание да се коалират с БСП. Не само днес, но и в бъдеще, защото според написаното в документа имат непреодолими различия със социалистическата партия. От името на „Обединени патриоти” Волен Сидеров потвърди сигурността на управляващата коалиция, заявявайки, че към момента няма фактори, които да я застрашат. „Никой не може да ни събори, ако ние сами не се съборим”, заяви той.  Финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев очертаха основните параметри, гарантиращи икономическа и финансова стабилност. В следващите дни предстои второ гласуване на бюджет 2018 г.

Евро отпечатък оставиха приветствията на официалните гости от Европейската народна партия /ЕНП/.В залата присъстваха представители на испанската народна партия и на австрийската народна партия на Себастиан Курц. Приветствия бяха прочетени от името на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез и на председателя на ЕНП Жозеф Дол. Визитата им беше и в контекста на предстоящото българско председателство на ЕС.
Цялото партийно събрание премина на фона на модерни видео ефекти като беше излъчено и кратко филмче с историятa на ГЕРБ.

“Беше много вълнуващо и интересно за мен. Ще се постараем да развием младежката структура на ГЕРБ в Самоков. Защото в политиката има доста млади хора, които несъмнено искат нещо да се промени. Иска ми се и нашите младежи да станат част от тази битка, защото са кадърни. Мисля си, че е възможно да създадем една здрава, иновативна младежка структура в града, в който живеем”, поясни едно от новите попълнения на МГЕРБ Миролюба Ташова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close