Регионални

Самоковски автори се срещнаха с учениците от ПТГ „Никола Вапцаров“

Жанета Димитрова

На 10 май в Хъба се проведе среща между самоковските автори и учениците от ПТГ „Никола Вапцаров“. Организатори на културното събитие са Зинаида Хаджимитова, Христо Христов, Любомир Борисов, Владимир Кабрански и оперната певица Росица Тренкова, която също е автор на автобиографичната книга „Откровение”. Те дариха някои от своите книги и сборници на професионалната гимназия, където по идея на директора на училището –  Георги Велев ще бъде обособено място с литературата на самоковски автори.

Мероприятието откри режисьорът Любомир Малинов, определяйки го като среща – провокация. С основна цел да запознае младите хора на Самоков със съгражданите им притежаващи творческа жилка и афинитет към качествената литература. Китаристите от ансамбъл „Акустика” , ръководени от Христо Христов, направиха атмосферата още по-уютна и предразположиха публиката към по-съсредоточено слушане на последвалите разкази.

Първа за своя живот разказа Зинаида Хаджимитова, учениците с интерес слушаха какво е провокирало авторката да започне да пише. След нея и другите писатели казаха по няколко думи за своето творчество и биография.

Учениците от ПТГ „Никола Вапцаров“ се запознаха отблизо с местните творци, които им пожелаха все по-често да отварят по някоя книга, за да си припомнят, че четенето обогатява, а писането вдъхновява. Срещата завърши с приятни разговори и пожелания за нови срещи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close