РегионалниСамоковСпорт

Самоковският боксьор Иван Стаменов дебютира с шампионска титла при мъжете

„Самоков 365“

Иван Стаменов зарадва почитателите на бокса в Самоков с шампионска титла, завоювана от Държавното лично отборно първенство за мъже. Турнирът се проведе от 22 до 26-ти септември в Пловдив на база новите теглови категории, въведени от международната федерация. Участие в него взеха 140 представители на 38 клуба в страната.

Иван Стаменов защити честта на БК „Самоков” в дебюта си при мъжете в категория 92 кг. /тежка/ с три последователни победи. Острието направи повече от впечатляващо завръщане на родна земя като надделя над Васил Стефанов на четвъртфинала, отстрани Стоян Стефанов и достигна до финала. Там самоковският боксьор надви своя съперник – Виктор Николов от „Лаута арми” и спечели шампионската титла.

Треньорът Веско Райчев не скри радостта си от спечеленото отличие и отправи благодарствени думи към хората и фирмите, които ги подкрепят финансово и морално. Първото състезание за сезона приключи с шампионска титла и златен медал. За бъдещи успехи при мъжете самоковският боксов клуб ще разчита и на останалите свои надежди – Кристиян Иванов /кат. 80 кг./ и Ник Вуков /кат. 75 кг./, които не успяха да вземат участие в състезанието. Надежди се възлагат и на юношите /15-16 г/, които след около три седмици, на 20-ти октомври, ще мерят сили в Горна Оряховица.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close