Обща категорияРегионалниСамоков

Самоковските учители – сред най-добрите в спорта в Международната учителска спартакиада

„Самоков 365“

За деветнадесети път Синдикатът на българските учители към КНСБ проведе своето най-значимо спортно събитие – Международната учителска спартакиада. Тя бе под патронажа на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева, президента на КНСБ Пламен Димитров и Сюзън Флокен, директор на Европейския синдикален комитет по образование (ETUCE). Самоковските учители се наредиха сред най-добрите в спорта.

Спортното събитие се проведе курорта  “Св. Св. Константин и Елена” и бе организирано от Синдиката на българските учители и Българска работническа федерация “Спорт и здраве” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. В него се включиха над 500 учители от 26 общини в България и от учителски синдикати от Таджикистан, Азербайджан и Полша.

Участниците се състезаваха в 12 дисциплини – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, плуване, баскетбол (стрийтбол), дартс, петанк, спортна табла, теглене на въже. За първи път тази година се проведе и ново състезание – смесена щафета “Бързи заедно”. В една от атрактивните игри – теглене на въже – самоковските учители в състав Даниела Трохарова и Ралица Струмина от ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, Васил Драганов от ОУ “Васил Левски”, /с. Ярлово/, Николай Бойчев и Иван Зърнев от ОбУ “Неофит Рилски” спечелиха първо място. А трето място в състезанието по шах взе зам.-директорът на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ Даниела Трохарова.

Извън призовите тройки, но с много добро класиране и представяне, са  Любослава Николова / ОбУ “Неофит Рилски”/ и Милена Джамбазова / СУ “Отец Паисий/, които взеха участие в надпреварата по тенис на маса и се наредиха на пета позиция. Михаил Михайлов /ПГ по туризъм/ и Васил Драганов участваха в състезанието по дартс и завършиха шести. В щафетната игра се включи Димитър Аличков /ОУ “Васил Левски”, Ярлово/ самоковските учители отборно се класираха пети. И така отборът от Самоков е единадесети от общо двадесет и шест отбора.

Председателят на СБУ г-жа Янка Такева закри тържествено спартакиадата, на която бяха отличени победителите. Официални гости на събитието бяха Пламен Димитров, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, заместник-министрите на образованието и науката Мариета Георгиева и Емилия Лазарова, кметът на Варна Иван Портних и др.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close