Седмицата

Самоковските ученици с безплатни лифт карти до края на сезона

karti2Самоков 365

„Бороспорт” АД предоставя безплатен достъп до всички ски писти на учениците от 1-ви до 12-ти клас от Община Самоков. Инициативата ще започне от първи април и ще е валидна до края на ски сезона, като се съчетава добре с обявените вече намаления за големите ски и сноуборд пакети, както и ски и сноуборд обучение в ски училище “Бороспорт” от 2 април, отнасящи се за всички гости на курорта.

Картите ще се издават на касите в курорта в присъствието на родител. Той трябва да носи акт за раждане на детето или лична карта, ако има такава, ученическа карта. В допълнение ще се изисква и лична карта на един от родителите, показващи адрес в границите на община Самоков, както и подписани от него oбщи условия на Бороспорт АД, че приема условията на инструкциите за безопасно ползване на лифтовите съоръжения и писти.

Родителят ще получи лифт картата, която ще бъде персонална със снимка на ползвателя и инструкциите, с които трябва да запознае ученика. Карти ще се издават до приключване на ски сезона.

Инициативата за безплатен достъп на децата и учениците от Община Самоков е насочена към стимулиране на масовия спорт в общината.

“В курорта има много сняг, трите ски центъра са отворени, пистите се обработват редовно и очакваме  добрите условия за ски и сноуборд да продължат поне до средата на април. Тази инициатива  е  част от  активната и целенасочена програма на Бороспорт за насърчаване и подпомагане развитието на снежните спортове сред децата и младите хора”, сподели Георги Кочов, спортен директор на „Бороспорт” АД. “Традиционно Бороспорт организира безплатно обучение на децата от Самоков и региона, спонсорира местните отбори “Бороборд”, “Рилски скиор”, “Чамкория”, “Боровец”, “Осогово”, “Кюстендил”, “Паничище”, като осигуряваме безплатно ползване на лифтовете, обучение, треньори, летни лагери.  За нас приоритет е възраждането на масовия ски спорт чрез ранно обучение, за да може колкото се може млади хора да станат активно спортуващи, а също така да се откроят и отгледат следващите шампиони като поколението на Пепи Попангелов от известната самоковска ски школа” –  добави в заключение той.

 

 

 

 

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close