ОбществоРегионални

Самоковските села увеличиха жителите си в периода на извънредно положение

Самоков 365

В рамките на един месец от началото на въвеждането на контролно- пропускателни пунктове на областните центрове, като част от противоепидемичните мерки в условията на извънредно положение Община Самоков е издала 1328 удостоверения за регистрация по настоящ адрес.

За сравнение за цяла година се издават между 800 и 900 удостоверения. За Самоков са издадени 140, като този брой на фона на общия брой население не е толкова фрапиращ. Но не е така със селата, като най-много удостоверения са издадени за село Горни Окол – 132, което е почти половината от броя на жителите му.

Процентът спрямо постоянен адрес е фрапиращ и за Долни Окол, където са около 100 жители, а регистрациите по настоящ адрес през последния месец са 54. С най-много новорегистрирани по настоящ адрес след Горни Окол се нарежда Широки дол – 127, но там процентът съотносим към постоянно живеещите не е толкова висок. Много висок е този процент в селата Поповяне, където новорегистрираните са 67, Алино – 64 и в Рельово – 79, като и трите села са под 200 жители. Повече от обичайния брой на удостоверения по настоящ адрес се отчита в абсолютно всички села, като с най-малко са селата Радуил и Марица.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close