ОбществоРегионални

Самоковските ротарианци в нова акция „Благотворителност”

Самоков 365

Ротарианци в действие. В събота /27 октомври/ представители на самоковския ротари клуб засадиха 50 дръвчета – овошки и кедър в двора на Бельова черква. Това е поредната доброволческа инициатива, свързана с храм „Рождество Богородично”, която те предприемат. Периодично там се провеждат акции, свързани с облагородяване на пространството и то се променя до неузнаваемост.

В навечерието на 1-ви ноември представителите на РК-Самоков зарадваха с дарение училищата от общината с книги на патриотична тематика. Инициативата е съвместна с Пътуващото читалище „Бащино огнище”, а идеята се ражда преди няколко седмици по време на среща с неговия създател Ивайло Шопски. В Туристическия информационен център неговият колега Атанас Величков разказа за широкообхватната дейност, която развиват и очерта основните акценти в нея. Идеята за пътуващото читалище се ражда преди четири години и за кратко време успява да обиколи доста от кътчетата на страната. Представители на всяко едно от училищата получиха комплект книги, по думите на Атанас Величко съдържащи малко познати исторически факти. Албумът, посветен на Руско-турската война и останалата литература са изключително ценна придобивка и прекрасно допълнение към всяка една от библиотека. Впечатление правеше книжката, посветена на бесарабските българи. Историческите издания бяха придружени с книгата „Такива бяхме”, издадена преди няколко години със съдействието на Ротари клуб. Президентът на клуба Людмила Бързанова даде обещание, че това няма да остане първата и последна родолюбива акция.

Ротарианците предприеха и още една инициатива, в изпълнение на която дариха скенери и принтери на три училища – ОУ „Димчо Дебелянов” – с. Говедарци, Обединено училище „Неофит Рилски” и ОУ „Христо Максимов”. Припомняме, че само преди няколко седмици РК-Самоков дари компютри на училището в Говедарци и СУ „Отец Паисий” като вид помощ за подобряване на материалната база. Желанието е партньорството да продължи и в бъдеще.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close