ОбществоРегионалниСамоков

Самоковските екипажи доминираха на „Офроуд Фест Петрич 2022″

„Самоков 365“

Две първи, едно второ и две трети места завоюваха екипажите на „Моторен спортен клуб” – Самоков от „Офроуд Фест Петрич 2022”, проведен през уикенда в южния ни град.

Община Петрич бе домакин на събитието, с което бе открит офроуд сезона за високопроходимите автомобили. В продължение на три дни и над 600 изминати километри, над 40 състезатели от България и Гърция мериха сили по предизвикателни и интересни трасета, подготвени от домакините – Офроуд клуб Петрич. Самоковския клуб бе представен от шест екипажа в различните категории, като завоюваха пет подиума. При най-бързите в рали крос кънтри в класа на „пипнатите джипки” Т1 победител стана екипажът Георги Вуков, Георги Шейнов с „Нисан Патрол“. Трети в тази категория стана отново екипаж от „Моторен спортен клуб“ – Самоков – Валери Василев и Калоян Кирилов с „Митсубиши Паджеро“. В тази категория бе и най-голямата конкуренция, като на старта застанаха 12 екипажа. В другия клас на рали крос кънтри – Т2, представителите на самоковския клуб Симеон Цинцов – Мирослав Темелков, след малък проблем през втория ден с автомобила си „Сузуки Витара“, успяха да се качат на почетната стълбичка и взеха бронзовите отличия.

В класа на „леките стандарти” самоковските екипажи Иван Попов – Асен Иванов и Динко Вуков – Георги Стоянов заеха съответно първо и второ място. Попов е сред доайените на офроуда в България, като се занимава с екстремния спорт вече 22 години. Малшанс за амбициозния екипаж на Любомир Мишков и Християн Зашев им попречи да се качат на почетната стълбичка и те останаха четвърти в клас „Стандарт H“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close