Боровец

Самоковските деца и подрастващи спортисти ще ползват безплатно съоръженията в Боровец

Ж.Костова – гл.експерт „ОМДС”

боровецНа 08.01.2016 г. в Община Самоков се проведе организационна среща на директори, учители по ФВС, представители на общинска администрация и „Бороспорт” АД, във връзка с прилагането на Споразумение за свободно ползване на подемните съоръжения в к.к.Боровец от самоковските деца и ученици през ски-сезона.

За децата, учениците и подрастващите спортисти от самоковските спортни клубове се предвижда издаване на безплатни лифт-карти. Те ще бъдат без ограничение по време на официалните ваканции, определени със заповед на министъра на образованието и през учебно време – в рамките на една седмица за всеки месец от ски-сезона за дадено училище или детска градина.

Когато става въпрос организирана група, ръководителят й също ползва безплатна лифт-карта. Предвидена е възможност за индивидуално ползване – родител има право да заведе детето си на ски. В този случай родителят не ползва безплатна лифт-карта, а самоличността на ученика се удостоверява с бележник, ученическа или лична карта.

И в двата случая училищата подават заявка – списък на групата или на желаещите да ползват лифтовете, ученици. Списъкът се заверява както от директора на съответното училище, така и от упълномощено длъжностно лице от Община Самоков. Определената каса на „Бороспорт” АД е „Ситняково”, на писта „Червено знаме”, където заверените списъци ще са налице, и там ще се получават лифт-картите. „Бороспорт” АД не осигурява безплатно ски-учители и екипировка.

Сключеното на 18.05.2015 г. между Община Самоков и „Бороспорт” АД, Споразумение за осигуряване възможности за свободен достъп до подемните съоръжения в к.к. Боровец за ползване от деца, ученици и спортисти и техните ръководители и треньори на територията на община Самоков е с цел повишаване физическата активност на подрастващите, създаване на по-добри условия за развитие на зимните спортове и стимулиране на масовия спорт. Споразумението е за срок от 2 години.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close